Life Is Strange (Život je čudan)

Life Is Strange je avanturistička, epizodna video igra iz 2015. godine. Igra je smještena u malom izmišljenom gradiću Arcadia Bay.

Maxine Caulfield, nakon što se odselila sa roditeljima u Atlantu, odlučuje da se vrati u Arcadiju da bi pohađala poznatu fotografsku školu, jer ima veliki talenat za fotografisanje. Jedan dan na času dobila je viziju kako razarajući tornado uništava gradski svjetionik i grad. Nakon ove potresne vizije, u toaletu ugledava neobičnog plavog leptira, te ga slika. U međuvremenu dešava se svađa između Maxine i djevojke Chloe. Chloe je ispostavlja se njena najbolja drugarica iz djetinjstva. Svađa se zavržava kobno po Chloe, ali Maxine otkriva neobičan dar za vraćanje vremena unazad, nakon čega se opet pojavljuje u učionici i red događaja se ponavlja.
Life Is Strange je takođe igra u kojoj se mogu donositi odluke u konverzacijama sa drugim ljudima, koje mijenjaju tok igre. Ukoliko smo nezadovoljni ishodom nekih odgovora, uvijek možemo vratiti vrijeme.
Igra je iz perspektive djevojčice Maxine. Cijela igra se zasniva na raznim događajima iz Arcadije i obnavljanja prijateljstva sa problematičnom Chloe Pierce.
Tokom igranja dobije se osjećaj da se nalazite i upravljate jako zanimljivom serijom (sastoji se iz 5 epizoda), praćenom lijepo uklopljenom muzikom.

image1image2PIŠE: Lara Štrbac.
OŠ “Sveti Sava”, Novi Grad