Više znanja, više transparentnosti

Učenici OŠ „Aleksa Šantić“ učestvuju u realizaciji projekta “Prevencija korupcije kroz obrazovanje: Više znanja, više transparentnosti”.
Učenici i nastavnici naše škole aktivno su se uključili u realizaciju planiranih aktivnosti. U periodu od 1. do 9. decembra 2016. godine učenici su obilježili dan i sedmicu antikorupcije realizacijom radionica s ciljem skretanja pažnje javnosti na problem korupcije.

Članovi sekcije Prva pomoć su snimili video kojim žele skrenuti pažnju na posljedice korupcije u obrazovanju, dok su članovi Likovne sekcije na likovnoj radionici povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije uradili plakat “Stop korupciji” i povelju na koju se mogu potpisati svi oni koji aktivno žele da zaustave korupciju u našem društvu.

as

 

 

Radionica “Posljedice korupcije u BiH šumarstvu”

Učenici osmih razreda OŠ “Aleksa Šantić” su na času biologije obilježili sedmicu antikorupcije.
Tokom ponavljanja nastavne jedinice Degradacija i zaštita šuma učenici su prezentirali rezultate svog istraživčkog rada na temu Posljedice korupcije u bosanskohercegovačkom šumarstvu. Svoja istraživanja su prezentirali kreiranjem mape uma, tehnike koja omogućava učenicima da se aktivno uključe, kreativno razmišljaju, iznose svoje mišljenje i zaključke, te otkrivaju smisao sadržaja.

ffkk
Performans
U holu OŠ “Aleksa Šantić” Sarajevo članovi hora su održali performans Muzikom i ljubavlju protiv korupcije, gdje su učenici imali priliku da kroz muziku i pjesmu pokažu drugačiji ugao gledanja na korupciju.

Pripremile:
Selma Buljković, VIII-3
Amna Husković, VIII-2
Ajla Kulovac, VIII-2

 

Ukoliko želiti i vi pisati za vaš i naš magazin; šaljite nam svoje radove na gigo@coi-stepbystep.ba