Saznaj ko smo?

web-pozadina
Riječ uredništva
Dragi naši drugari,

Mi, urednici i urednice časopisa “Očima djeteta“ nevjerovatno smo ponosni da vam predstavimo naš prvi broj časopisa. Nije nam mnogo trebalo da od početne ideje, uz kreativnost i maštu drugara iz 19 škola iz cijele Bosne i Hercegovine, stvorimo prvi časopis od djece za djecu. Uložili smo rad i trud da bi stvorili ovo jedinstveno mjesto u medijskom prostoru. Ovaj časopis je mjesto gdje je svako dobrodošao, gdje će svako moći da pronađe sebe i nauči nešto novo.
Pisaćemo o našim zajedničkim problemima, zanimljivim stvarima, pričama koje nigdje drugo ne biste pročitali i stvarima sagledanih iz ugla naših vršnjaka. Pisaćemo i o obrazovanju i o školi kakvom je mi vidimo i želimo da izgleda. Stvaraćemo novi svijet u kojem zajedno sa odraslima činimo sve da naša budućnost bude ipak obojena najljepšim bojama. Vodenim, temperama, voštanim i uljanim. Ukratko, ovaj časopis je super prostor za zabavu, učenje i ubijanje dosade, ali i prostor u kojem ćemo inspirisati jedni druge da postanemo bolji ljudi, koji žive svoje snove.
Mi vjerujemo u istinu i jednakost zato što mi sebe smatramo novinarima i novinarkama, a novinari i novinarke se pridržavaju kodeksa novinarstva.
Nadamo se da ćete uživati u vašem i našem časopisu i da ćete ubrzo postati dio naše porodice. Ona koja vas prihvata, omogućava da rastete i budete svoji. Ovo je i tvoje mjesto. Dobrodošli.

Od srca,
vaši urednici, prijatelji i vršnjaci!